Децентралізація передбачає розвиток кожної громади, а не лише облцентрів - Зубко

Децентралізація передбачає розвиток кожної громади, а не лише облцентрів - Зубко

Укрінформ
Метою реформи децентралізації є розвиток не лише обласних та районних центрів, а й кожної громади.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на засіданні Ради регіонального розвитку у Вінниці, повідомляє Урядовий портал.

"Базовим фундаментом, який сьогодні об'єднує всю Україну, є реформа децентралізації. І коли Президент ставить завдання, щоб Україна позбулася такого терміну, як периферія, то у кожній області ми маємо говорити не лише про розвиток обласного центру, а ще й про кожну базову одиницю – розвиток кожної громади", - сказав Зубко.

Читайте також: Ми маємо захистити децентралізацію від можливості згортання — Президент

У цьому контексті він зазначив, що Вінниччина межує з сімома областями, має розвинутий агропромисловий комплекс, логістично зв'язує Південь, Північ та Захід України, активно розвиває інфраструктуру, має великий потенціал розвитку туристичної галузі.

"Все перелічене є інвестиційною карткою Вінниччини, і такі маркери мають бути окреслені по кожній області", - підкреслив Зубко.

Читайте також: За чотири роки децентралізації бюджет розвитку Вінниці зріс у 5,5 разів

Він також наголосив на важливості синхронізації стратегії центральної влади щодо регіональної політики з напрацьованими планами розвитку на місцях на найближчі 5 років.

"Коли ми говоримо, що сьогодні вже сформований план розвитку регіону на 19 мільярдів на 3 роки, то ми маємо показати, як розвивається вся Вінницька область, а не тільки обласний та районні центри. Цього року з ініціативи президента, за підтримки уряду і парламенту держбюджет був прийнятий з урахуванням середньострокового планування. Тож тепер практично кожна громада, маючи свої базові цифри і податкову ставку, може планувати на 3-5 років розвиток громади, враховуючи державну підтримку. І це має бути синхронним», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-