Довічно засудженого у справі Оксани Макар привезуть на суд у Миколаїв

Довічно засудженого у справі Оксани Макар привезуть на суд у Миколаїв

Укрінформ
Дати судового засідання по перегляд справи головного фігуранта справи Оксани Макар - Євгена Краснощока, якого було засуджено до довічного ув'язнення, наразі ще не призначено.

Але його мають привезти до Миколаєва, повідомив кореспонденту Укрінформу прес-секретар Центрального районного суду Миколаєва Володимир Діденко.

«Дату судового засідання щодо перегляду справи Євгена Краснощока наразі ще не призначено. Можу лише повідомити, що колегія суддів Центрального райсуду міста Миколаєва, розглянувши заяву засудженого про перегляд його справи за нововідкритими обставинами, постановила на період розгляду заяви перевести його з Новгород-Сіверської виправної колонії №31, де він відбуває покарання, до Державної установи «Миколаївський слідчий ізолятор», - сказав Діденко.

Краснощок визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 4, 10, 12 частини 2 статті 115, частиною 4 статті 152, частиною 3 статті 153 Кримінального Кодексу України засуджений до довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада 2012 року, колегія суддів Центрального районного суду міста Миколаєва винесла вирок трьом молодикам, які зґвалтували і підпалили 18-річну Оксану Макар. Євген Краснощок отримав довічне ув’язнення, Максим Присяжнюк - 15, а Артем Погосян - 14 років позбавлення волі.

Читайте також: У Парижі затримали відомого американського співака через зґвалтування – ЗМІ

10 березня 2012 року вони зґвалтували Макар, а щоб приховати злочин, душили її, а потім намагалися спалити. Тоді дівчина вижила і назвала своїх кривдників. Майже три тижні лікарі боролися за її життя, у неї було обпечено 55 відсотків тіла, ампутовано руку. Проте Оксана померла у Донецькому опіковому центрі 29 березня від зупинки серця.

При цьому, Євген Краснощок у своєму останньому слові перед винесенням вироку сказав, що каятися чи вибачатися перед родичами своєї жертви немає наміру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-