У Житомирі батьки вийшли на акцію проти вакцинації дітей

У Житомирі батьки вийшли на акцію проти вакцинації дітей

Фото
Укрінформ
На акції «Дітям – вільний доступ до освіти» біля Житомирської міськради збирали підписи під зверненням до мера за скасування обов’язкової вакцинації від кору дітей, які відвідують садочки та школи.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо бажання влади виконувати статтю 15 Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб", але вона не може бути окремою від інших нормативно-правових актів. У зверненні ми написали, що обов’язкова вакцинація порушує більше десяти прав батьків та дітей. Зокрема, це розголошення конфіденційних даних, цькування дітей, вилучення їх із освітнього процесу та примус до вакцинації", - розповіла співорганізатор акції Наталія Слободянюк.

За її словами, протестувальники просять міського голову Сергія Сухомлина, який очолює комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ТБНС, і його заступника Сергія Кондратюка, аби комісія скасувала заборону допуску невакцинованих дітей до закладів навчання.

Читайте також: Україна очолює світовий рейтинг захворюваності на кір — ЮНІСЕФ

Наталія Слободянюк додала, що її син, який навчається у дев’ятому класі, не вакцинований. Занять у школі він не пропускає, але до батьків періодично телефонують із навчального закладу.

За словами адвоката Вікторії Кашапової, вимагання довідки про вакцинацію проти кору в навчальних закладах Житомира є незаконним і порушує право будь-якої особи відмовитися від вакцинації.

Після збору підписів батьки пішли на зустріч із міським головою.

Як повідомлялося, влада Житомира прийняла рішення про те, що діти без довідки про вакцинацію від кору не зможуть відвідувати школи та садочки. Як альтернативу їм запропонували навчання за індивідуальним планом, екстернат та дистанційне навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-