Майже 40% українців бачать реальні зміни від децентралізації - Зубко

Майже 40% українців бачать реальні зміни від децентралізації - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Майже половина населення України вважає, що реформа децентралізації сприяє розвитку громад.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час прес-конференції в Офісі Ради Європи у Києві, презентуючи соціологічне дослідження, повідомляє кореспондент Укроінформу.

"49% опитаних вважають, що децентралізація сприяє розвитку громад", - сказав Зубко.

Він додав, що децентралізація є реформою, яка надає регіонам великі можливості для розвитку, а з успішності кожної громади складається успіх країни.

За словами Зубка, 39,5% опитаних бачать реальні зміни від реформи децентралізації. Зокрема, серед позитивних змін українці найчастіше називали ремонт покриття вулиць, покращення освітлення вулиць, ремонт бюджетних приміщень та облаштування соціальної інфраструктури.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Енберг Мортен додав, що згідно з опитуванням, більшість населення України (58%) вважають реформу децентралізації потрібною, 45% українців бачать покращення від реформи.

Читайте також: До 2020 року має завершитися створення всіх ОТГ - Президент

Він також додав, що фактично всі опитані говорять про потребу встановлення державного нагляду над законністю рішень органів самоврядування. Серед очікуваних результатів, населення хоче побачити, в першу чергу, зменшення корупції та збільшення якості та доступності послуг.

Опитування здійснене Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні" у координації з експертами РЄ, фахівцями з питань місцевого самоврядування та Мінрегіоном України. Опитування проводилося в листопаді-грудні 2018 року і репрезентативне для всієї території України, крім тимчасово окупованих. В рамках опитування було проведено 2000 інтерв'ю у 110 населених пунктах. Статистична похибка - не більше 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-