В Україні стартує спецоперація

В Україні стартує спецоперація "Мігрант"

Укрінформ
На території України з 1 березня до 31 травня відбудуться цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант".

Про це поінформував на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

"На виконання доручення МВС у період з 1 березня до 31 травня на території України планується проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», до яких будуть залучені Держприкордонслужба, поліція, СБУ, Державна міграційна служба", - сказав Слободян.

За його словами, основною метою операції є запобігання і протидія нелегальній міграції, а також перевірка додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

Читайте також: У пункті пропуску "Київ" порушують права іноземців — прокуратура

Слободян підкреслив, що така спецоперація проводиться в Україні не вперше, і вона вже підтвердила свою ефективність. Так, 2018 року в ході проведення відповідних заходів правоохоронцям вдалося суттєво зменшити рівень нелегальної міграції, заявив він. Зокрема, за результатами співбесід було прийнято рішення про відмову у в’їзді в Україну стосовно 1679 іноземців - потенційних правопорушників; прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну стосовно 1136 іноземців; про примусове повернення стосовно 101 іноземця-правопорушника та видворено 24 особи. Було також припинено діяльність злочинної групи у складі 5 осіб, затримано 4 організаторів та 4 посібників нелегальної міграції, до слідчих органів Нацполіції направлено 15 повідомлень про виявлення ознак кримінальних правопорушень, сказав Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-