На Миколаївщині створюють комфортні умови для навчання в опорних школах

На Миколаївщині створюють комфортні умови для навчання в опорних школах

Децентралізація
Укрінформ
Миколаївщина демонструє успішні результати щодо оптимізації шкільної мережі й облаштуванні опорних шкіл.

Про це повідомили у Миколаївському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, де відбувся семінар з питань формування спроможної освітньої мережі на базі Первомайської опорної ЗОШ Вітовського району.

«Оптимізація шкільної мережі має відбутися, адже сьогодні важливо створити усі умови для повноцінного та комфортного навчання дитини. Кожен вчитель заслуговує на гідні умови праці та відповідну заробітну плату. Ми проводимо нашу зустріч на базі Первомайської опорної ЗОШ, що слугує прикладом успішної оптимізації шкільної мережі», - зазначила директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА Олена Удовиченко.

За її словами, саме цей заклад активно реалізовує концепцію Нової української школи, створює відкритий креативний медіапростір. Діти вчаться основам військової підготовки в умовах максимально наближених до реальності, зокрема, відпрацьовують стрільбу в електронному тирі, працюють з протигазами, дівчата вивчають сестринську справу, відпрацьовуючи методи надання невідкладної першої допомоги.

Читайте також: На Харківщині інфраструктуру ОТГ перевірять на доступність для осіб з інвалідністю

«Мультимедійні дошки в кожному кабінеті, карти, манекени, мікроскопи та хімічні реактиви – це повсякденні допоміжні засоби для навчання дітей. Важливо створити середовище, де молоді буде цікаво та пізнавально вивчати дисципліни», - зазначив керівник відділу освіти, науки, молоді та спорту Вітовської РДА Роман Крайнік.

Школа опалюється за допомогою альтернативних джерел енергії – встановлено котел, що працює на брикетах. Це дає економію коштів до 30%.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: facebook.com/lgdc.mykolaiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-