На Вінниччині завдяки інвестиціям з’явиться 15 тисяч нових робочих місць

На Вінниччині завдяки інвестиціям з’явиться 15 тисяч нових робочих місць

Укрінформ
На Вінниччині інвестиції у регіональний розвиток упродовж трьох років забезпечать створення в регіоні 15 тис. нових робочих місць.

Про це у середу на прес-конференції повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Інвестиції в регіональний розвиток з метою створення нових робочих місць протягом трьох років, за нашими підрахунками, забезпечать створення 15 тисяч нових робочих місць. Загалом планується у різних сферах реалізувати 190 інвестиційних проектів на загальну суму 23 млрд грн», - повідомив Коровій.

За його словами, створення нових виробництв з високою доданою вартістю дозволить створили нові робочі місця з конкурентною зарплатнею.

«Ми розраховуємо на зростання за цей період середньомісячної заробітної платні в еквіваленті 500 дол. США і зменшення частки «сірого» ринку зайнятості з 25-27% до 10%», - сказав голова ОДА.

Серед найбільших проектів, які будуть реалізовані у сфері промислового виробництва та АПК і переробної галузі Коровій, зокрема, виділив введення в експлуатацію другої черги заводу холодильного обладнання UBC-Group, яка сумарно забезпечить роботою 2 тисячі людей. А також інші великі підприємства, які будуть збудовані або розвинуть виробничі потужності: завод компанії Head (австрійський виробник спортивного обладнання і екіпіровки для зимових видів спорту – ред.)та друга черга будівництва заводу з виробництва сонячних панелей компанії KNESS, яка забезпечить загалом створення 2 тис. робочих місць, у Вінниці. Окрім того, йдеться ще й про розширення потужностей компанії МХП, яке забезпечить створення 3 тис. робочих місць.

Читайте також: Вінниччина за три роки планує вкласти у дороги 15 мільярдів

Також він повідомив, що поблизу м. Гнівань цьогоріч розпочнеться реалізація проекту з будівництва заводу поглибленої переробки кукурудзи компанії ТОВ «Зернопереробний комплекс «Альфа», а компанія «Бунге-Україна» наступного року побудує новий завод з переробки кукурудзи у Тростянецькому районі. Загалом, тільки в галузі переробки і АПК буде створено додатково 1360 нових робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-