Зайцевій і Дронову сьогодні оголосять вирок

Зайцевій і Дронову сьогодні оголосять вирок

Укрінформ
Київський райсуд Харкова, де розглядається справа про смертельну ДТП 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова, у вівторокі оголосить вирок фігурантам справи Олені Зайцевій і Геннадію Дронову.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Розгляд справи тривав більше року і завершився 19 лютого, причому за цей час відбулося близько 60 засідань. У ході дебатів обвинувачення попросило для Зайцевої і Дронова максимальне покарання за ч. 3 ст. 286 КК України: по десять років позбавлення волі кожному з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. Натомість захист Дронова просить суд визнати його невинним, оскільки слідство не виявило в його діях складу злочину. У свою чергу захист Зайцевої просить врахувати пом'якшувальні обставини, включаючи щире розкаяння обвинуваченої і частково надану нею матеріальну допомогу сім'ям загиблих. Потерпілі ж вважають винними обох фігурантів справи, але схиляються до того, що вина Дронова менша, покладаючись у винесенні вироку на розсуд суду. Зайцева на завершення дебатів визнала вину і відмовилася від останнього слова. Дронов в останньому слові визнав вину перед жертвами, але не перед судом і назвав пригоду нещасним випадком, без злого умислу з його боку", - повідомили в суді.

Суддя Віктор Попрас, який з 19 лютого працював над вироком у нарадчій кімнаті, на засіданні, яке розпочнеться сьогодні о 14:00, оголосить його обом підсудним.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: Дронов також визнав свою провину

Як сказала кореспондентові Укрінформу заступник керівника відділу комунікації ГУ Нацполіціі у Харківській області підполковник Оксана Калмикова, відповідаючи на запитання, чи буде вжито особливих заходів забезпечення порядку у зв'язку з великою кількістю людей, які бажають бути присутніми в суді на оголошенні вироку у цій резонансній справі, поліція працює в штатному режимі.

ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова, де на місці загинули п'ятеро людей, ще одна жінка померла в лікарні, потерпілими визнані 12 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-