Врятованих на горі Піп Іван туристів перевели до обласної лікарні

Врятованих на горі Піп Іван туристів перевели до обласної лікарні

Укрінформ
Двох туристів, які отримали обмороження під час сходження на Піп Іван, перевели з Верховинської ЦРЛ до опікового відділення Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі управління ДСНС в Івано-Франківській області.

«Двох постраждалих, яких учора у супроводі рятувальників доправили до підніжжя гори Піп Іван, перевели з Верховинської ЦРЛ до опікового відділення Івано-Франківської обласної клінічної лікарні», - зазначили в прес-службі обласного управління ДСНС.

Відомо, що в одного з постраждалих діагностують загальне переохолодження організму, обмороження І-ІІ ст. 3 і 4 пальців лівої кисті. У другого туриста, який вижив, лікарі констатувати обмороження пальців обох кистей І-ІІ ст., обмороження крил носа, січені рани обличчя.

Читайте також: У Карпатах рятують ще чотирьох туристів, які сходили на Піп Іван

Як повідомлялося, на гору Піп Іван 22 лютого сходила група у складі 8-ми людей. З них двоє загинули.

За інформацією управління ДСНС в Івано-Франківській області, сьогодні о 07:30 відновлено проведення аварійно-рятувальних робіт на горі Піп Іван. З підніжжя на вершину гори направляється рятувальна група в складі 14 рятувальників СПРЧ та 5 волонтерів. Вони будуть супроводжувати ще чотирьох туристів, які брали участь у сходженні на Піп Іван. Всього залучено від Управління ДСНС в області 36 чоловік особового складу на 5 одиницях техніки.

Піп Іван (також Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2020,5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-