Стали відомі імена туристів, що загинули в Карпатах

Стали відомі імена туристів, що загинули в Карпатах

Укрінформ
Під час походу на гору Піп Іван загинули 24-річний Роман Беркещук і 60-річний Павло Вінтоняк.

Про це передає ТСН.

"Двох чоловіків виявили мертвими від переохолодження – це коломияни затятий мандрівник 24-річний Роман Беркещук, та керівник коломийської станції юних техніків 60-річний Павло Вінтоняк", - йдеться у повідомленні.

Також лікарі повідомили, що двоє постраждалих, яким вдалося врятуватися, потребують госпіталізації.

Читайте також: Двох постраждалих туристів з гори Піп Іван вже передали медикам

Туристи повідомили, що причиною обмороження стало різке погіршення погодних умов.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого о 20:30 до ДСНС надійшла інформація про те, що група туристів (вісім осіб з різних регіонів України) під час сходження на г. Піп Іван-Чорногірський у Верховинському районі Івано-Франківщини в зв’язку з складними погодними умовами (низька температура, пориви вітру, значний сніговий покрив) звернулася по допомогу. Рятувальниками до рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ять туристів рухались самостійно.

О 05:30 у суботу було направлено пошуково-рятувальну групу ДСНС для супроводу спуску туристів з гори та транспортування тіл загиблих. Але через ускладнення погодних умов (22 градусів морозу, сильний вітер, нульова видимість, снігові перемети висотою до 1,5-2 м) завадили звести группу до підніжжя гори.

О 13 год. 30 хв. рятувальники розпочали транспортування на спеціальних ношах з гори двох постраждалих. На посту з рештою туристів залишилися три рятувальники Явірницького ПРВ та 1 волонтер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-