Територію біля села Удачне на Донеччині оголосили ландшафтним заказником

Територію біля села Удачне на Донеччині оголосили ландшафтним заказником

Фото
Укрінформ
У Покровському районі Донецької області оголошено новий ландшафтний заказник «Солоне» загальною площею майже 97 гектарів.

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

«З метою збереження цінних та типових природних комплексів 19 лютого 2019 року головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації підписано розпорядження № 160/5-19 «Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Солоне» на території Покровського району», загальною площею 96,8428 га», - йдеться у повідомленні.

Цце перший природно-заповідний об’єкт, оголошений в 2019 році на території Донеччини.

Ця природна територія розташована на південь від села Удачне. Степова рослинність представлена добре збереженими ділянками типчаково-ковилового та злаково-полинового степу з багатим різноманіттям степових видів. Із видів, що потребують особливої охорони, виявлена ковила волосиста, яка занесена до Червоної книги України, поінформували в ОДА.

Читайте також: У Маріуполі та Бахмуті коштом облбюджету відремонтували 17 багатоповерхівок

Фауна ділянки представлена видами, типовими для степу, в тому числі занесеними до додатків Бернської конвенції: ящірка прудка, канюк звичайний, плиска жовта та біла, сорокопуди тереновий та чорнолобий, трав’янка звичайна, коноплянка тощо. З видів, занесених до Червоної книги України, відмічений шуліка чорний.

В ОДА нагадали, що на цей час на території Донецької області обліковуються 149 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 97 357,6228 га.

Фото: Департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-