У Черкасах молодіжний центр дозвілля назвали іменем загиблого бійця АТО

У Черкасах молодіжний центр дозвілля назвали іменем загиблого бійця АТО

Фото
Укрінформ
У Черкасах у приміщенні колишньої тютюнової фабрики створили молодіжний хаб і назвали його на честь черкащанина Сергія Амброса, який помер від поранень у зоні АТО чотири роки тому.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

"Молодіжний хаб імені Сергія Амброса відкрили в приміщенні колишньої тютюнової фабрики, що на вул. Благовісній, 170", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в міськраді, 18 лютого минуло чотири роки з дня загибелі молодшого лейтенанта Національної гвардії України, бійця полку «Азов» Сергія Амброса. Йому було 24 роки. Хлопець віддав життя у боях за Широкине.

На початку урочистого відкриття Ambros Hub пам'ять Сергія та всіх полеглих за Україну вшанували хвилиною мовчання.

У Черкасах відкрився молодіжний центр Ambros HUB / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Центр дозвілля облаштували на четвертому поверсі. Його розділили на дві частини – зону відпочинку та конференц-зону, яка вміщуватиме близько 150 осіб. Одну зі стін центру прикрасили графіті. На ньому відобразили події на Майдані в ніч проти 18 лютого 2014 року.

Як розповів громадський активіст Дмитро Кухарчук, над створенням центру працювали майже півроку. Проте ідея зародилася значно раніше – ще під час служби із Сергієм в «Азові».

Читайте також: Тергромади Київщини зможуть безкоштовно отримати проект на сонячні станції

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що роботи з реконструкції приміщення фінансовано з бюджету, і пообіцяв, що міська влада й далі працюватиме над тим, аби відкривати подібні заклади для громади.

Символічну стрічку, яка ознаменувала відкриття молодіжного хабу, разом із Дмитром Кухарчуком перерізав батько Сергія Амброса.

Насамкінець учасники переглянули фільм про загиблого бійця. Над ним працювали черкаські медійники Марія Голуб й Ігор Скуцький та режисер монтажу з Києва Ірина Юрченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-