Підвищення транспортних тарифів у Харкові оскаржують у суді

Підвищення транспортних тарифів у Харкові оскаржують у суді

Укрінформ
У Харкові подали до суду позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Харківської міськради, член громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк.

"Два позови про скасування рішень виконкому вже подані до суду. Разом із заявами про призупинення дії нових тарифів до вирішення спору по суті", - написав Черняк.

За його словами, рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд підписав секретар Харківської міськради Олександр Новак, хоча за законом - це прямий обов'язок мера Геннадія Кернеса.

"І все б нічого. Ну вигадали б яку-небудь відпустку або лікарняний оформили. Однак у цей же день Кернес підписав два розпорядження. Тобто фактично міський голова 6 лютого виконував свої обов'язки, а значить повинен був підписувати і рішення виконкому", - додав Черняк.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого за рішенням виконкому Харківської міськради вартість проїзду у метро підвищено до 8 грн проти колишніх 5 грн, а у наземному електротранспорті - до 6 грн проти колишніх 4 грн. Заступник Харківського міського голови Михайло Фатеєв заявив, що підвищення відповідає економічно обґрунтованим витратам: зростанню мінімального рівня заробітної плати, подорожчанню електроенергії та запчастин.

Читайте також: В Укрзалізниці необхідно розділити функції управління та перевезення - думка

11 лютого у центрі Харкова відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метро і міському наземному електротранспорті. Серед організаторів акції - представники громадських організацій "Євромайдан Харків", "Національний корпус", "Антикорупційний блок учасників АТО" та інші. Учасники акції вважають, що тарифи необгрунтовані і ніяк не покращують якість обслуговування пасажирів. Тоді ж учасник акції Ігор Черняк пообіцяв звернутися до суду і вимагати скасування рішення виконкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-