На суді у

На суді у "справі Труханова" сперечалися через допит свідків

Укрінформ
Суд Одеси продовжив досліджувати докази САП і НАБУ у справі щодо мера міста Геннадія Труханова, а також погодив список осіб, яких планується допитати.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У Малиновському райсуді Одеси відбулось чергове судове засідання у справі Одеського міського голови та інших осіб, які обвинувачуються у заволодінні 185 млн гривень коштів місцевого бюджету під час купівлі будівлі колишнього заводу "Краян". Під час судового розгляду було досліджено докази сторони обвинувачення", - зазначили в САП.

14 лютого суд планує розпочати допит свідків.

Як зазначає кореспондент Укрінформу, на судовому процесі спалахнула гостра полеміка між прокурорами та адвокатами мера Труханова і групи обвинувачених щодо залучення до допитів одеських громадських діячів - голови Одеської організації Народного Руху України Михайла Козаконя і редактора журналу "Громадське слідство" Григорія Козьми.

Зокрема, прокурор САП Валентин Мусіяка висловив клопотання про допит обидвох як важливих свідків зі сторони обвинувачення, а представники сторони захисту наполягали, щоб суд відмовив у цьому стороні обвинувачення. Так само висловився й обвинувачений Труханов.

Заслухавши позиції сторін, колегія суддів на чолі з Сергієм Черевком вирішила внести Кузаконя і Козьму до списку свідків, яких буде допитано на одному з наступних засідань суду.

Як повідомлялося, Малиновський райсуд Одеси уже дослідив усі 66 томів документальних та багато речових доказів "справи Труханова" і групи посадовців, звинувачених САП у заволодінні коштами місцевого бюджету під час купівлі адмінбудівлі колишнього заводу "Краян".

Прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі "Краяна" за завищеною ціною — 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: Одеський суд дослідив половину документальних доказів у "справі Труханова"

САП також стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-