Потерпілі у харківській ДТП вимагають для Зайцевої 10 років за гратами

Потерпілі у харківській ДТП вимагають для Зайцевої 10 років за гратами

Укрінформ
В ході дебатів суді Харкова у справі про смертельну ДТП усі потерпілі просили для Зайцевої 10 років позбавлення волі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"У залі засідань - прокурори, обвинувачені Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також шестеро потерпілих і їх представники. У дебатах всі потерпілі визнали доведеною вину обох підсудних. Що стосується покарань, то думки розійшлися. Якщо для Зайцевої всі потерпілі просили 10 років позбавлення волі, то для Дронова - менше, покладаючись на розсуд суду", - зазначили в суді.

У дебатах виступила представниця потерпілих Лариса Матвєєва, яка вважає вину Зайцевої та Дронова доведеною і просить про адекватне покарання.

Чергове засідання суду, де в дебатах виступлять адвокати Зайцевої та Дронова, призначено на завтра, 12 лютого, на 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого на дебатах в Київському райсуді Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, прокурор Максим Блохін попросив для кожного з винних - Зайцевої та Дронова - по 10 років позбавлення волі і по 3 роки позбавлення прав на управління транспортом. Обидва фігуранти визнані винними за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що призвело до загибелі декількох осіб) КК України.

Щодо Зайцевої прокуратура встановила пом'якшувальні обставини: щире каяття та добровільну часткову компенсацію завданих збитків. У Дронова такі пом'якшувальні обставини не виявлено. Стосовно обох не встановлені і обставини, які посилюють покарання.

Суд продовжив тримання Зайцевої та Дронова в СІЗО ще на два місяці - до 4 квітня.

Читайте також: Прокурори вимагають для Зайцевої та Дронова по 10 років за гратами

30 січня суд відмовив адвокату Дронова в повторному відводі чотирьох експертів, які здійснювали експертизу руху авто Зайцевої. Кожен з експертів назвав клопотання про відвід необґрунтованим, оскільки за їхніми словами, встановити фактичну швидкість авто Lexus за формулою з урахуванням фото- і відеофіксації не вдалося, і що експерти з Дніпра, що визначили цю швидкість в 106 км/год, - "не фахівці".

23 січня суд долучив до справи клопотання адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої про відвід харківських експертів, що проводили експертизу стану Зайцевої після аварії, які обмежилися висновком: "Опіати є, але під сумнівом факт наркотичного сп'яніння".

22 січня суд допитав лікаря-нарколога Олену Федірко, яка після ДТП першою провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів і раніше в суд не з'являлася. Федірко підтвердила наявність опіатів, зафіксовану нею в акті огляду, але у неї немає впевненості щодо наркотичного сп'яніння.

31 липня 2018 року адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила в суді, що обвинувачена Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-