Батьки школяра, який повідомив про замінування школи на Чернігівщині, сплатять штраф

Батьки школяра, який повідомив про замінування школи на Чернігівщині, сплатять штраф

Укрінформ
Визначили міру покарання за неправдиве повідомлення 9-річного хлопчика про замінування однієї за шкіл у Чернігівській області. Його батьки повинні сплатити штраф від 1700 до 5100 грн.

Про це повідомила поліція Чернігівської області у Facebook.

"Школяр зі Сновська зателефонував до поліції і повідомив про замінування школи. Правоохоронці швидко встановили особу "мінера", тепер його батьки заплатять чималий штраф", – ідеться у повідомленні.

Читайте також: ЗМІ: Москву атакували телефонні мінери – вже понад 200 дзвінків

За фактом хуліганських дій школяра відкрито кримінальне провадження за статтею "завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху". Це карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Та оскільки хлопчина не досяг віку кримінальної відповідальності, покарання понесуть його батьки. На них складуть адміністративний протокол за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП) і зобов’яжуть сплатити штраф у розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-5100 грн. - ред.)

Як повідомляло агентство, 4 лютого на Чернігівщині дитина подзвонила в поліцію і повідомила, що школа №3 замінована. В результаті спочатку була обстежена школа під таким номером у Чернігові, а пізніше – у Сновську, звідки, як з’ясувалося, надійшов дзвінок. У жодному з навчальних закладів вибухівки не знайшли. 9-річного "мінера" виявили того ж дня і з батьками запросили у відділ поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-