Фігурантам справи про пожежу у

Фігурантам справи про пожежу у "Вікторії" продовжили домашній арешт

Укрінформ
Київський райсуд Одеси розглянув і задовольнив 4 лютого клопотання прокуратури про продовження терміну домашнього арешту фігурантам справи про пожежу і загибель трьох дітей в оздоровчому таборі "Вікторія" Валерія Дьяченка та Леоніда Бондаря.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши клопотання сторін обвинувачення і захисту, суд ухвалив продовжити на 60 діб запобіжний захід щодо підсудних Дьяченка та Бондаря у вигляді домашнього арешту", - зазначив головуючий на засіданні суддя Степан Галій.

Також суд вирішив продовжити термін відсторонення від виконання службових обов'язків інспектора ДСНС Бондаря на період слідства, додав суддя.

Прокурор Андрій Данилко подав суду клопотання про продовження співробітникам ДСНС запобіжного заходу в вигляді нічного домашнього арешту і продовження терміну відсторонення від виконання обов'язків інспектора ДСНС Бондаря.

Водночас Сергій Кулініч - батько Анастасії Кулініч, що загинула під час пожежі в таборі "Вікторія", просив суд відправити в СІЗО обох працівників ДСНС, що неналежним чином реагували на порушення правил пожежної безпеки в дитячому оздоровчому закладі.

Читайте також: Суд вивчає докази причетності віце-мера Одеси до трагедії у таборі "Вікторія"

Суддя Галій також погодив сьогодні з учасниками процесу майбутній порядок розгляду по суті кримінального провадження за ознаками ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, у Київському та Приморському райсудах Одеси триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За клопотанням прокуратури, утримується під вартою екс-директор табору "Вікторія", притягнуто до відповідальності його заступника і старшу виховательку, яка була відповідальною за пожежну безпеку в таборі. У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та інших держслужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-