До 2020 року на Буковині відкриють ще 17 ЦНАПів

До 2020 року на Буковині відкриють ще 17 ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
У Чернівецькій області до 2020 року з'явиться 17 нових Центрів з надання адміністративних послуг.

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

"Чернівецька область розробила напрямки перспективного розвитку області на 2019 – 2021 роки, один з яких - надання адміністративних послуг. Наразі в області діють 18 Центрів надання адміністративних послуг. А до 2020 року в Чернівецькій області функціонуватимуть 35 таких центрів", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні ЦНАПи вже діють при 9 районних адміністрація, у 8 ОТГ та у місті Чернівці.

П’ять ОТГ завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» вже створюють сучасні Центри надання адмінпослуг. Їх відкриття планується у I кварталі 2019 року. Ще шість ОТГ отримали технічне завдання та працюють над модернізацією ЦНАПів. Вони почнуть функціонувати у II-III кварталі 2019 року.

Читайте також: Бюджет розвитку Дніпропетровщини за рік зріс увосьмеро

"Разом з тим, у період з 15 листопада 2018 року по 31 січня 2019 року тривав прийом заявок на участь у 3 Раунді Програми «U-LEAD з Європою». Від Чернівецької області подали заявки на участь у вище зазначеній Програмі 16 органів місцевого самоврядування.

Після завершення процесу створення ЦНАПів у Чернівецькій області функціонуватимуть 35 таких Центрів. Таким чином, 95,5% мешканців області будуть забезпечені якісними адміністративними послугами з доступністю до них у межах 10 хвилин", - додали в ОДА.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-