На Закарпатті починають ремонт траси, що

На Закарпатті починають ремонт траси, що "розсипалася на шматки"

Укрінформ
Найближчими днями розпочнуться ремонтні роботи на трасі Мукачево - Рогатин, яка "розсипалася на шматки" і потребує термінового відновлення покриття.

На цьому наголосив у понеділок, 4 лютого, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль під час наради з представниками автодорожніх структур, повідомляє офіційний сайт ОДА.

“Після траси Київ – Чоп – це головна транспортна артерія Закарпаття, яка через відсутність фінансування й хронічне, багаторічне непроведення ремонтів розсипалася на шматки, й у багатьох місцях нагадує танкодром. Траса, особливо в Тячівському та Іршавському районах, – практично непроїзна”, – заявив Москаль.

Зазначається, що на нараді за участі 20 автодорожніх структур, які працюють на Закарпатті останні кілька років і ремонтують дороги обласного та районного значення, вирішувалося одне питання - необхідність термінових заходів із відновлення дорожнього покриття траси Мукачево - Рогатин, що пролягає в межах області.

Читайте також: Москаль заборонив будівництво дев'яти міні-ГЕС на Закарпатті

Під час зустрічі наголошувалося, що оскільки грошей на капітальний або середній поточний ремонт цієї дороги уряд не виділив, покриття відновлять за рахунок резервів автодорожніх фірм. Як пояснив голова ОДА, дорога Мукачево – Рогатин перебуває на балансі Служби автомобільних доріг, тому її не можна ремонтувати за рахунок Дорожнього фонду.

"...На нараді прийнято рішення розділити найгірші ділянки дороги в Мукачівському, Іршавському й Тячівському районах між автодорожніми фірмами, які найближчими днями, як тільки дозволить погода, почнуть із власних резервів відновлювати дорогу”, - повідомив Москаль.

Загалом, за його словами, проблему з трасою це не вирішить, але забезпечить хоча б елементарний проїзд автомобілів.

Як анонсували в мережі представники регіональних активістських організацій, на сьогодні в деяких селах на трасі Мукачево - Рогатин планувалися проведення протестних акцій з метою привернення уваги до критичного стану дорожнього полотна. Натомість, активісти зібралися під стінами Закарпатської ОДА, здебільшого водії, з вимогою вирішити критичну ситуацію на дорогах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-