У Бердянську знову обвалився колектор, три райони міста без води - джерело

У Бердянську знову обвалився колектор, три райони міста без води - джерело

Укрінформ
У Бердянську виявлено новий обвал колектору, водопостачання припинили у трьох районах міста.  

Про це кореспондентові Укрінформ стало відомо з власних джерел. Новий провал утворився ввечорі приблизно за 200 метрів від ділянки, що була пошкоджена раніше.

За попередньою інформацією, причиною чергової аварії стало те, що каналізаційні стоки перестали надходити до тимчасової лінії перекачки, яку змонтували 1 лютого біля Святомиколаївського храму. Водопостачання центру, району "Колонія" та коси тимчасово припинили.

За інформацією співрозмовника агенства, зранку буде поновлено підвезення води.

Як раніше повідомлялось, перша аварія на колекторі сталася 27 січня. Протягом п'яти діб близько 80 000 населення міста залишалися без води та були вимушені скоротити користування каналізацією до мінімуму. У частині міста закрили школи та дитячі садки.

Для того, аби відновити водопостачання, коммунальники змонтували тимчасову насосну станцію потужністю 300 кубометрів на годину. Обладнання до Бердянська привезла аварійна бригада "Київводоканал". Водопостачання поновили у ніч з 1 на 2 лютого.

Читайте також: Бердянську дали воду — ЗМІ

Проте комунальники попередили про можливість виникнення нових аварій. В Бердянській міській раді говорять, що на ремонт колектору необхідно понад 22 млн грн. Він введений в експлуатацію в 2001-2002 роках.

У поліції порушили кримінальну справу за статею "Службова недбалість", яка призвела до масштабної аварії на колекторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-