На Сумщині впроваджують проект профілактики ВІЛ-інфекції

На Сумщині впроваджують проект профілактики ВІЛ-інфекції

Укрінформ
На Сумщині впроваджують пілотний проект так званої доконтактної профілактики ВІЛ-інфекції - для тих, хто не заражений, але має високий ризик заразитися.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Сумському обласному центрі профілактики і боротьби зі СНІДом.

«Цього року до Сумської області вперше передадуть препарати для 26 курсів профілактики ВІЛ-інфекції. Вони розраховані для людей, у яких немає ВІЛ, але які мають поведінку з високим ризиком інфікування та хочуть попередити захворювання», - зазначили у центрі.

Річний запас профілактичних препаратів від ВІЛ-інфекції для області передасть Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією, який є найбільшим фінансистом у світі програм по боротьбі зі згаданими хворобами.

За інформацією центру, жителі Сумщини, які матимуть бажання отримати профілактичний курс, попередньо пройдуть обстеження на ВІЛ. Якщо хвороба не підтвердиться, їм видадуть профілактичні медичні препарати для щоденного прийому.

Окрім цього, працівник амбулаторно-поліклінічного відділення Сумського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом надаватиме постійний медичний супровід учасникам цієї програми. Він також братиме участь у залученні клієнтів і вестиме відповідну медичну документацію за проектом.

Читайте також: Десятки соціально важливих проектів Луганщини отримали державну підтримку

Доставка препаратів доконтактної профілактики в Сумську область передбачається на лютий.

За статистикою, на Сумщині під медичним наглядом перебуває більше півтори тисячі ВІЛ-інфікованих осіб. Найвищі показники зареєстровані в Сумах, Ромнах, Шостці та Кролевецькому районі.

Серед ВІЛ-позитивних, яких зареєстрували в області, переважають люди від 30 до 39 років. Як серед чоловіків, так і серед жінок переважає статевий шлях інфікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-