УПЦ МП

УПЦ МП "згорнула" богослужіння у військовій частині на Рівненщині

Укрінформ
Священнослужителі колишньої УПЦ ММП більше не здійснюватимуть богослужіння у храмі, розташованому на території однієї із військових частин на Рівненщині.

Це сталося після зміни закону України про релігійні організації, повідомляє на своїй сторінці у Facebook оперативне командування «Захід».

«Відсьогодні у храмі, розташованому на території однієї із військових частин Рівненського гарнізону, що у зоні відповідальності військ оперативного командування «Захід», припинили свою діяльність служителі УПЦ Московського патріархату», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, після внесення змін до закону України про релігійні організації, їхнім священнослужителям чи проповідникам, котрі потрапляють під дію цього Закону, обмежується доступ у військові частини ЗСУ та інші військові формування.

Відсьогодні набув чинності Закон України № 2673-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи».

Читайте також: Більшість православних українців назвали себе вірянами ПЦУ

Раніше Мінкультури за результатами релігієзначної експертизи визначило, які релігійні організації мають внести зміни до своїх статутів і назв відповідно до закону про перейменування релігійних організацій. Зокрема, під дію частин сьомої та восьмої статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» підпадають релігійні організації (релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади), які діють на території України та входять до складу таких релігійних об’єднань: Руська (Російська) істинно-православна церква, Руська (Російська) старообрядницька церква (Безпопівська згода) (інша назва — Древлеправославна поморська церква), Українська православна церква (в єдності з Російською православною церквою), Руська (Російська) древлеправославна церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) православна старообрядницька церква (РПСЦ).

Фото: прес-служба Оперативного Командування Захід, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-