У Кілійській ОТГ Одеської області хворих на кір уже 95

У Кілійській ОТГ Одеської області хворих на кір уже 95

Укрінформ
На території Кілійської об'єднаної територіальної громади, передусім у селі Шевченкове, продовжує зростати кількість випадків захворювань на кір.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу головний лікар Кілійського Центру медико-санітарної допомоги Лариса Степаненко.

"Станом на 31 січня на території Кілійської територіальної громади зафіксовано 95 випадків захворювання на кір, абсолютна більшість хворих - діти, що проживають у селі Шевченкове. У Кілії зростання випадків захворювань не фіксується", - зазначила Степаненко.

Наразі одного хворого на кір госпіталізовано до Одеської інфекційної лікарні, а троє пацієнтів перебувають у Кілійської райлікарні.

Медики оцінюють стан усіх дітей як задовільний. Серед дорослих жителів ОТГ хворих немає.

Читайте також: Мешканці Львівщини масово вакцинуються від кору

Як повідомлялося, 29 січня на території об'єднаної громади було зафіксовано 86 випадків захворювань дітей на кір, в тому числі 4 захворювання в Кілії.

За словами голови ОТГ Павла Бойченка, багато захворювань в одній з протестантських релігійних громад, але зауважив, що "батьки відмовляються від щеплень через світоглядні переконання, а не релігійні".

Між тим, у департаменті охорони здоров'я та катостроф Одеської облдержадміністрації пов'язують спалах кору в селі Шевченкове з відмовою багатьох батьків дітей від профілактичних щеплень як через їхні світоглядні, так і релігійні переконання. На кінець січня у цьому населеному пункті вакциновано понад 130 осіб - вихователів, вчителів та інших жителів.

Для запобігання поширенню кору на Одещині, де з початку року зафіксовано понад 300 випадків таких захворювань, фахівці ОДА розробили й затвердили алгоритм взаємодії закладів освіти та охорони здоров’я для вирішення питань відвідування шкіл та садків дітьми, які не мають щеплень. Можливість їхнього допуску до занять буде визначатися в індивідуальному порядку територіальною лікарсько-консультативною комісією.

У відповідному наказі зазначається, що в тому разі, коли в дитини є протипоказання для отримання щеплення від кору, його допустять до школи чи дитячого садочка в разі благополучної епідситуації. Якщо після проходження медкомісії в отриманні дозволу буде відмовлено, можуть запропонувати проходити навчання індивідуально".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-