Справа Коцаби: прокуратура оскаржила повернення обвинувального акта

Справа Коцаби: прокуратура оскаржила повернення обвинувального акта

Укрінформ
Прокуратура Івано-Франківщини вважає, що повернення прокурорам обвинувального акта щодо блогера Руслана Коцаби є незаконним, а тому подала апеляцію на рішення суду.

Про це повідомив прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк на прес-конференції в Івано-Франківську, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо повернення обвинувального акта Руслана Коцаби в Долинському районному суді.

«Працівники прокуратури, які беруть участь у розгляді цього кримінального провадження, вважають, що таке повернення є незаконним. Тому подано апеляцію на рішення суду першої інстанції», - повідомив Стратюк.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня Долинський районний суд на підготовчому засіданні повернув прокурорам обвинувальний акт щодо блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді. Колегія суддів зазначила, що обвинувачення має бути чітко сформульоване, зрозуміле та конкретизоване, а в обвинувальному акті, який переданий на розгляд суду, є відомості, які сторона обвинувачення вибудовує на припущеннях.

Читайте також: Справу проти Коцаби повернули прокурору

Руслана Коцабу звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Раніше Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку, Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який направив справу Руслана Коцаби на повторний розгляд.

Торік 2 лютого Апеляційний суд Івано-Франківської області ухвалив рішення направити справу блогера Руслана Коцаби у Долинський районний суд. До ухвалення такого рішення троє суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області, які розглядали цю справу, подавали заяви про самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-