У Кременчуці ліцей закрили на карантин через кір

У Кременчуці ліцей закрили на карантин через кір

Укрінформ
У Кременчуці ліцей №5 на тиждень закрили на карантин - один з учнів закладу захворів на кір.

Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міської ради.

"Із 28 січня в ліцеї №5 введено карантин. Таке рішення ухвалили на засіданні тимчасової протиепідемічної комісії у зв’язку з випадком захворювання на кір у учня цього закладу освіти", - йдеться у повідомленні.

Триватиме карантин упродовж тижня. За цей час у закладі освіти будуть проведені профілактичні заходи щодо недопущення поширення цієї хвороби.

Директор департаменту освіти Геннадій Москалик поінформував, що на сьогоднішній день показник щеплення проти кору серед учнів загальноосвітніх закладів складає 95,8%, а серед вихованців дитячих садків залишаються не щепленими 1,2 % вихованців. Москалик наголосив, що від сьогодні батьки всіх невакцинованих дітей отримають повідомлення про необхідність проходження щеплення проти кору.

Читайте також: На Львівщині необхідно прищепити від кору майже 300 тисяч дітей

Керівник управління охорони здоров’я міста Кременчук Максим Середа повідомив, що на сьогоднішній день щеплення проти кору пройшли 93% дітей від 1 року та 97% - дітей 6-ти років і старше. За останні роки відсоток щеплення вакциною КПК значно збільшився. У 2013-2015 роках були перебої з поставками такої вакцини, тому і виник прошарок невакцинованих дітей із числа декретованої групи (12 місяців і 6 років життя).

У міськраді зазначили, що Кременчук на 100% забезпечений вакциною. Від сьогодні у всіх ЦПМСД (в педіатричних амбулаторіях) кабінети щеплення працюватимуть у дві зміни, з 8.00 до 18.00. Щеплення робитиметься після проходження медичного обстеження, яке проводитимуть завідувачі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

У Кременчуці від початку 2019 року зареєстровано 7 випадків захворювання на кір, з яких 2 - у дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-