На Буковині віряни Московського патріархату напали на журналістів

На Буковині віряни Московського патріархату напали на журналістів

Укрінформ
У селі Васловівці Заставнівського району, що на Буковині, під час проведення зборів за перехід від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви напали на місцевих журналістів та перешкоджали зйомкам.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла журналістка інтернет-видання «Чернівці.Online» Галина Єреміца.

«Під час зборів, які відбувалися у місцевій школі, громада прийняла рішення ще раз запросити місцевого священика вже «на камеру», який був проти зібрання. Для цього відправили ініціативну групу зборів разом із присутніми журналістами у місцеву церкву. Там було близько 40 вірян зі священиками та прислужниками церкви. Я знімала на телефон, а інший оператор – на відеокамеру. Але вже у церкві на нас буквально напали віряни з прокльонами, намагалися видерти у мене телефон, обзивали розкольниками тощо. Хоча я їм одразу ж пред’явила своє посвідчення і попередила, щоб не перешкоджали журналістській діяльності», - розповіла Єреміца.

Місцевий священик так і не погодився прийти на загальні збори громади.

На місці події також була присутня поліція, яка допомогла владнати конфлікт. У прес-службі Нацполіції у Чернівецькій області повідомили, що під час зборів парафіян у селі Васловівці на Заставнівщині до поліції звернулася кореспондентка одного із чернівецьких інтернет-порталів та заявила про перешкоджання її журналістській діяльності з боку вірян.

"Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України", – йдеться у повідомленні поліції.

Як розповіла присутня на зборах журналістка, громада села Васловівці вчора, 27 січня, одноголосно проголосувала за перехід від Московського патріархату до Православної Церкви України.

Читайте також: На Одещині ще одна громада перейшла до Помісної церкви

«За таке рішення проголосували усі 194 місцевих мешканця», – додала Єреміца.

Як повідомлялося, 27 січня одразу три церковні громади Буковини - у селах Задубрівка і Васловівці Заставнівського району та Ясени на Сторожинеччині прийняли рішення про перехід від УПЦ МП до ПЦУ.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-