Зубко пояснив, для чого потрібні зміни в Конституцію щодо децентралізації

Зубко пояснив, для чого потрібні зміни в Конституцію щодо децентралізації

Укрінформ
Зміни до Конституції України у частині децентралізації важливі для забезпечення незворотності реформи децентралізації.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ризики є, бо на законодавчому рівні без змін до Конституції можна одним Бюджетом-2020 року все повернути назад. Ну і що, що є об'єднані громади? Можна зменшити їх повноваження або зменшити ресурс, який вони мають через зміни до Бюджетного кодексу та Бюджету", - зазначив Зубко, відповідаючи на запитання щодо ризиків реформи після проведення вибрів в Україні.

Він наголосив на важливості закріплення у Конституції України норми, що місцеве самоврядування має виконавчу владу, а держава має забезпечувати нагляд.

Читайте також: Органи місцевого самоврядування торік заробили 2,5 мільярда на депозитах - Зубко

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував оновлений план дій з продовження децентралізації. Нова хвиля реформи децентралізації має тривати 600 днів, починаючи з січня 2019 року. Гройсман зауважував, що ця хвиля передбачає ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації місцевого самоврядування, підвищення спроможності територіальних громад, покращення їх економічного розвитку, розвиток місцевої демократії, зокрема законодавче врегулювання питання проведення місцевих референдумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-