Пенсіонерам з великим страховим стажем перерахували пенсії — ПФУ

Пенсіонерам з великим страховим стажем перерахували пенсії — ПФУ

Укрінформ
Із січня 2019 року органами Пенсійного фонду проведено перерахунок пенсій одній із категорії осіб, які мають великий страховий стаж, але отримували невелику заробітну плату.

Про це повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко, інформує прес-служба відомства.

“В Україні таких людей чимало – близько двох мільйонів. Вони отримують невеликий розмір пенсії – мінімальну або трохи вищу мінімальної. Пенсій таким особам при перерахунку обчислено в розмірі 40% мінімальної заробітної плати. Максимальна сума підвищення склала 179 гривень", — зазначила Охріменко.

У відомстві повідомляють, що наразі перерахунок стосується осіб, які досягли 65-річного віку, не працюють, та мають мінімум 35 років страхового стажу – чоловіки та 30 років – жінки.

Читайте також: Монетизація субсидій необхідна для введення ринкової ціни на газ - Коболєв

Зазначається, що це перший етап перерахунку пенсій особам, які мають великий страховий стаж, але отримували невелику зарплату.

Також повідомляється, що наразі напрацьовуються законопроекти, згідно з якими перерахунок пенсій стане можливим для більшої кількості осіб цієї категорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-