На кір захворіли 48 дітей, яким із релігійних міркувань не робили щеплення

На кір захворіли 48 дітей, яким із релігійних міркувань не робили щеплення

Укрінформ
У селі Шевченкове, що входить до складу Кілійської об'єднаної громади Одеської області, медики діагностували кір вже у 48 дітей. Батьки відмовлялися робити їм щеплення з релігійних переконань.

Про це повідомив у понеділок кореспонденту Укрінформу голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

"Станом на 12 годину медичні працівники, що здійснили подвірний обхід жителів села Шевченкове, діагностували у 48 дітей захворювання на кір. З огляду на це, скликано екстрене засідання виконкому міськради, на якому ухвалено рішення - призупинити функціонування школи і дошкільного закладу в селі Шевченкове, а також запровадити карантинні заходи в цьому населеному пункті", - зазначив Бойченко.

Відповідаючи на запитання, чому не зроблено своєчасних щеплень дітям, міський голова уточнив, що "спалах кору - наслідок безвідповідальності батьків, які злісно ігнорували численні попередження і заклики медпрацівників щодо вакцинації дітей. У селі Шевченкове є три великі релігійні громади, і поки що віряни громад християн-п'ятдесятників та інших навідріз відмовляються від щеплень своїм дітям, мотивуючи свою позицію релігійними переконаннями".

Читайте також: З початку року на кір вже захворіли понад 5 тисяч українців, двоє померли

Староста села Шевченкове, депутати ОТГ і правоохоронці також зверталися до пресвітерів громад, намагаючись вплинути на позиції безвідповідальних батьків, але поки що це не дало позитивних результатів, додав Бойченко.

Тим часом двох із 48 малолітніх пацієнтів, яких раніше госпіталізували і в яких діагностовано стан середньої тяжкості захворювання на кір, доставлено на лікування до Одеської обласної лікарні.

Раніше повідомлялося, що в селі Шевченкове на Одещині, захворіли на кір 14 дітей. З понеділка, 21 січня, там запровадили карантин у школах та дитячих садках.

Як повідомляв Укрінформ, за 2-й тиждень 2019 року на кір, за даними МОЗ, захворіли 2 767 людей - 1 087 дорослих і 1 680 дітей. А з початку року на кір в Україні захворіли понад 5 тисяч осіб.

Щонайменше четвепро людей цього року померли від кору. У 2018 році від ускладнень цієї хвороби померли 16 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-