На Одещині перша громада перейшла з Московського патріархату до ПЦУ

На Одещині перша громада перейшла з Московського патріархату до ПЦУ

Укрінформ
На Одещині громада церкви святого Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району оголосила про перехід із УПЦ Московського патріархату до помісної Православної церкви України.

Про це Радіо Свобода повідомив прес-секретар Одесько-Балтської єпархії отець Теодор Оробець.

«Громада виявила бажання, щоб у селі була створена українська православна церква. Склали відповідний протокол, поставили підписи, оформлений документ передали до Одеської обласної державної адміністрації. На Водохреща й сьогодні відслужив у сільському храмі як священик Православної церкви України», – розповів він.

За його словами, за таке рішення про перехід до помісної української церкви проголосували понад 300 людей.

Читайте також: На Житомирщині ще три релігійні громади перейшли до ПЦУ

Також отець Теодор Оробець зазначив, що на Одещині це перший випадок, коли громада розпочала й довела до кінця справу про перехід до ПЦУ.

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України і 6 січня вручив його митрополиту Епіфанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-