Мера Болграда через суд відсторонили від посади

Мера Болграда через суд відсторонили від посади

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області відсторонив міського голову Болграда Сергія Димитрієва від займаної посади на час розслідування низки кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про відмову в задоволенні вимог прокуратури і прийняв нове - про відсторонення керівника Болградської міської ради від займаної посади на час слідства", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2017 - 2018 роках міський голова, діючи у змові з директором одного з підприємств, сфальсифікували офіційні документи і розтратили понад півмільйона гривень з міського бюджету при закупівлі вантажного автомобіля з гідропідйомником.

Його також підозрюють у скоєнні злочину за ознаками ч. 2. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, оскільки зафіксовано побиття підсудним одного з місцевих підприємців. Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, забої голови і нирки.

Однак наприкінці грудня 2018 року Болградський райсуд Одеської області відмовив у задоволенні клопотання місцевої прокуратури стосовно обрання Димитрієву запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту і відстороненні від посади.

Читайте також: На хабарі погорів чиновник Головного управління Держпраці Київщини

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-