В Одесі розслідують перешкоджання роботі журналістам на пляжі Ланжерон

В Одесі розслідують перешкоджання роботі журналістам на пляжі Ланжерон

Укрінформ
Правоохоронці Одеси відкрили низку кримінальних проваджень за фактами скоєння злочинів 12 січня на будмайданчику пляжу Ланжерон. В тому числі розпочато розслідування за заявою журналістів про перешкоджання їх професійній діяльності.

Про це повідомляє радник очільника Одеського ГУ Нацполіції Руслан Форостяк.

"Слідчим Приморського відділу поліції Одеси відкрито кримінальне провадження й розпочате досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України", - зазначив Форостяк.

Він нагадав, що правоохоронці також розслідують низку інших кримінальних проваджень, окрім факту грубого порушення законодавства про працю та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що передбачено ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Зокрема, за фактом хуліганських дій під час сутички громадських активістів з приватними охоронцями, за ознаками ч. 4 ст. 296, та за фактом залишення людини в небезпеці, що спричинило смерть (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.

Водночас Приморський суд задовольнив позов облпрокуратури і наклав арешт на земельну ділянку на пляжі Ланжерон, де велось будівництво, додав Форостяк.

Читайте також: Прокуратура вимагає арешту ділянки на Ланжероні, де загинув будівельник

Заяву про притягнення до відповідальності працівників охоронної фірми "Зевс" подали до Приморського відділу поліції журналісти одеського "7 каналу" Христина Немченко та Ігор Казанжи, що висвітлювали сутичку між охоронцями і громадськими активістами, та інші події на будмайданчику пляжу Ланжерон, де внаслідок падіння автокрана загинув 32-річний робітник Владислав Павлюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-