Прокуратура вимагає арешту ділянки на Ланжероні, де загинув будівельник

Прокуратура вимагає арешту ділянки на Ланжероні, де загинув будівельник

Укрінформ
Прокуратура Одещини звернулась з позовом до суду щодо арешту земельної ділянки на пляжі Ланжерон в Одесі, поряд з дельфінарієм "Немо", де 11 січня загинув будівельник.

Про це заявив 16 січня голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, підбиваючи на прес-конфренції підсумки своєї дворічної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокуратура Одеської області звернулась з позовом до суду щодо призупинення будівництва й арешту земельної ділянки в районі пляжу Ланжерон, де ведеться будівництво й загинув робітник, до якого після травмування автокраном адміністрація будови не допустила бригаду медиків "швидкої допомоги", - зазначив Степанов.

За його словами, у суботу, як тільки це сталося, він спілкувався з керівниками правоохоронних органів.

"Дізнався, що розпочато три кримінальні провадження за фактами правопорушень. В тому числі, за ознаками грубого порушення правил безпеки під час робіт на будівництві, а також за фактом відмови у наданні медичної допомоги травмованому робітнику. Ми ж не знаємо, внаслідок чого і чи відразу людина померла", - сказав він.

Як зауважив очільник ОДА, "є фактаж того, коли була викликана бригада "швидкої допомоги", що вона приїхала о 15 год. 15 хв, а охорона її не допустила на будмайданчик. Сказали медикам: "Потерпілого вже забрала приватна "швидка", ви нам не потрібні". А потім медикам довелось прибути ще раз увечері. Це речі неприпустимі".

Про виклик і недопущення медиків до потерпілого голові ОДА відразу повідомила по телефону керівник департаменту охорони здоров'я Олена Теряєва, а Степанов після цього зателефонував правоохоронцям.

Читайте також: Смерть будівельника на Ланжероні: в одеському главку прокоментували дії поліції

Як повідомлялося, поліція Одеси розслідує обставини загибелі 11 січня робітника на будмайданчику, поряд з дельфінарієм "Немо". Відкрито провадження за ознаками ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), а також друге провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України - за фактом протиправної стрілянини охоронцями фірми "Зевс" на будівельному майданчику.

Крім того, 16 січня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 135 (залишення людини в небезпеці, що спричинило смерть особи) Кримінального кодексу України.

14 січня в Одесі пройшла акція протесту перед адмінбудівлею міськради з вимогою зупинити будівництво багатоповерхової споруди на пляжі Ланжерон, поряд з дельфінарієм "Немо", де загинув без надання медичної допомоги 32-річний будівельник Вадим Павлюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-