Суд в Ужгороді продовжив арешт обвинуваченому в підриві угорського офісу

Суд в Ужгороді продовжив арешт обвинуваченому в підриві угорського офісу

Укрінформ
Ужгородський міськрайонний суд продовжив на 60 діб строк тримання під вартою обвинуваченого в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття».

Про це у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

“18 січня 2019 року колегією суддів Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження строку тримання під вартою на 60 діб, без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття», - написав Лисенко.

Він нагадав, що випадок стався 27 лютого 2018 року в Ужгороді на Православній набережній. Зокрема, слідство встановило, що вночі здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із зловмисників.

У результаті вибуху було пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Люди при цьому не постраждали.

“В організації даного злочину обвинувачується мешканець Черкащини, який з березня 2018 р. перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у серпні того ж року на Дніпропетровщині оперативними працівниками СБУ”, - додав речник.

Він поінформував, що дії обвинуваченого кваліфіковані за рядом статей: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 14 та ст. 113 (організація та готування до диверсії), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (організація придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 194 (організація умисного пошкодження майна вчинення групою осіб), ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358 (пособництво в підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується установою, і який надає права), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Читайте також: Підрив офісу Товариства угорської культури Закарпаття кваліфікували як теракт

Наразі триває судовий розгляд справи щодо двох нападників (виконавців) на «Товариство угорської культури Закарпаття", дії підозрюваних кваліфіковані, як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

Як повідомлялося, 27 лютого 2018 року в Ужгороді у будівлі офісу "Товариства угорської культури Закарпаття" спрацював саморобний вибуховий пристрій. Спричинена вибухом пожежа знищила все майно в приміщенні.

Наприкінці травня 2018 року справу про напад на офіс Товариства угорської культури передали до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-