Кіберполіція викрила двох хакерів, які вчиняли DDoS-атаки на українські сайти

Кіберполіція викрила двох хакерів, які вчиняли DDoS-атаки на українські сайти

Фото
Укрінформ
Працівники Донецького управління Департаменту кіберполіції викрили двох мешканців Маріуполя у здійсненні DDoS-атак на ряд регіональних інформресурсів.

Про це повідомляє сайт МВС.

"Таким чином зловмисники намагалися поквитатися із своїми конкурентами та перевірити сайти на витривалість. Наразі молодикам загрожує до шести років ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Серед ресурсів, на які були здійснені "атаки", один з відомих новинних сайтів міста Маріуполь та кілька державних закладів освіти.

Кіберполіція викрила двох хакерів, які вчиняли DDoS-атаки на українські сайти/Фото: Департамент кіберполіції НПУ

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний молодик створив два програмних коди для здійснення DDoS-атак. За допомогою створених програмних засобів він, спільно зі своїм 21-річним товаришем, здійснював втручання в роботу інтернет-порталів.

Читайте також: 49 "адмінів" соцмереж притягнули до відповідальності за антиукраїнську пропаганду

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем розташування ІТ-компанії, де працювали зловмисники. У ході обшуку вилучено їх комп’ютерне обладнання та мобільні телефони.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-