У Херсоні зросте майже на чверть кількість тролейбусів - міськрада

У Херсоні зросте майже на чверть кількість тролейбусів - міськрада

Укрінформ
У Херсоні найближчим часом кількість тролейбусів на міських лініях зросте майже на чверть.

Про це поінформувала у середу прес-служба Херсонської міськради.

"Найближчим часом на лінії планують випускати 45 тролейбусів замість 37. Про це повідомив сьогодні на економічній раді директор КП "Херсонелектротранс" Єгор Устинов", - йдеться в інформації.

За словами керівника "Херсонелектротрансу", наразі підприємство починає підготовку на своїй виробничій базі водіїв тролейбусів. "Набрано 20 осіб, тому розраховуємо, що десь через 3-4 місяці наш кадровий резерв поповниться. За рахунок цього на маршрути зможуть виходити усі 45 тролейбусів комунального підприємства", - зазначив Устинов.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2018 року мерія Херсона, МКП "Херсонелектротранс" та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали у Києві угоду про підготовку кредитного фінансування для закупівлі містом нових тролейбусів. За кошти цього кредиту планується придбати для міського комунального підприємства "Херсонелектротранс" 50 нових тролейбусів.

Читайте також: На Херсонщині обговорили з іноземними інвесторами будівництво вітроелектростанції

У грудні 2018 року МКП "Херсонелектротранс" отримало ліцензію на навчання водіїв тролейбусів. На даний час в "Херсонелектротрансі" нараховується 45 тролейбусів, які технічно готові до роботи на лініях, проте на підприємстві існує дефіцит кадрів водіїв електротранспорту.

Під час напружених ситуацій з маршрутками міста, що протягом останніх років вже кілька разів виникали у Херсоні через тарифні конфлікти з приватними автоперевізниками, які вимагали підвищити тарифи на перевезення пасажирів, і під час таких конфліктів різко скорочували кількість своїх автобусів на маршрутах, або ж зовсім не виводили їх на маршрути, основне навантаження на перевезення пасажирів лягало у місті на тролейбуси . Підприємство у ці кризові періоди виводило на лінії до 39 машин, які були вщерть заповнені.

Вартість проїзду у тролейбусах Херсона наразі становить 2 гривні 50 копійок. Вартість проїзду у міських маршрутках Херсона становить на даний час 6 гривень за одну поїздку у період доби з 04.30 до 20.00, а у період доби з 20.00 до 23.00 – 8 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-