У регіонах  планується “спецоперація” щодо вакцинації дітей

У регіонах планується “спецоперація” щодо вакцинації дітей

Укрінформ
Надзвичайні заходи з імунізації дітей, що впроваджуються в загальноосвітніх закладах Львівщини у другій половині лютого, плануються провести й в інших областях України.

Про це повідомляє МОЗ.

“МОЗ України ініціювало надзвичайні заходи для захисту від кору. У січні у Львівській області розпочато фактично спецоперацію для підвищення рівня імунізації дітей від 6 до 18 років, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин. Надзвичайні заходи з імунізації дітей, що розпочнуться у школах Львівської області уже у другій половині лютого, плануються також в інших областях України”, - зазначили у МОЗ.

Там акцентували, що Україна має достатню кількість вакцин проти кору.

“Станом на 10 січня 2019 року в Україні наявні 792 517 доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці. Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області:http://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja”, - наголосили у МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

“Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: Вакцини проти грипу уже почали розвозити в аптеки – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, з 28 грудня 2018 по 11 січня 2019 на кір в Україні захворіли вже 5 059 людей — 2 042 дорослих та 3 017 дітей. Двоє людей померли. Найвищі показники у Львівській, Вінницькій та Рівненській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-