Вакцини проти грипу уже почали розвозити в аптеки – МОЗ

Вакцини проти грипу уже почали розвозити в аптеки – МОЗ

Укрінформ
В Україні вакцини проти грипу вже почали розвозити в аптеки - протягом тижня доставлять 350 тис. доз.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

“Вакцини проти грипу уже почали розвозити в аптеки. Протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять усі 350 тис. доз вакцин проти грипу”, - йдеться в повідомленні.

Тож українці зможуть придбати вакцину в аптеці за власні кошти і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я, зазначили у МОЗ, додавши, що вартість вакцин становитиме від 200 грн до 300 грн.

У міністерстві запевняють, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та запобігати важким ускладненням хвороби: одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу.

“Щороку в Україні реєструється близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% з яких складають захворювання на грип та ГРВІ. За даними минулого епідсезону в Україні було зафіксовано 7 летальних випадків від грипу. Жоден із пацієнтів не був щеплений проти грипу”, - наголосили у МОЗ.

Відомство також рекомендує місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинування громадян з групи ризику.

Читайте також: На Херсонщині за тиждень на грип захворіли понад чотири тисячі людей

“Профілактика грипу, зокрема, заощаджує кошти. За різними оцінками, збиток для кожного хворого на ГРВІ та грип - від 420 до 2800 грн в залежності від тяжкості захворювання, а для держави - 4200-7800 грн. Водночас вартість вакцини - 200-300 грн”, - зазначили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні циркулюватимуть віруси A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2) та B/Colorado/06/2017. В Україні у сезоні 2018-2019 епідемія грипу буде значно агресивнішою за тогорічну, прогнозують медики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-