Німецькі лікарі видалили Михайлику разом із кулею частину легені

Німецькі лікарі видалили Михайлику разом із кулею частину легені

Укрінформ
Німецьким лікарям під час проведення одеському активісту Олегу Михайлику операції з вилучення застряглої у грудях кулі довелося видалити частину легені.

Про це сам Михайлик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Німецьким лікарям довелось вскривати грудну клітину та видалити частину легені разом з кулею. А операція тривала замість запланованих 2-х годин майже 5", - написав він.

За словами Михайлика, операція виявилася набагато складнішою, ніж очікували українські та німецькі лікарі. Куля залишалася дуже глибоко в тканині легені, до того ж, прикрита аортою.

"Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, причинивши мені велику втрату крові та клінічну смерть", - зазначив активіст, подякувавши одеським лікарям, які попри це зуміли його реанімувати.

Читайте також: Михайлика прооперували в Німеччині - з легені вийняли "речовий доказ"

Як повідомляв Укрінформ, Михайлика прооперували в Мюнхені 11 січня. Мюнхенський інститут кримінальних експертиз, за словами Михайлика, готовий провести експертизу кулі відразу ж після її вилучення.

Замах на вбивство громадського діяча Олега Михайлика було скоєно у вересні 2018 року в Одесі біля його ж будинку. Досі триває досудове розслідування кримінальної справи. Одного з трьох підозрюваних поліція звільнила з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-