Врятованого у Карпатах лижника доправили в реанімацію з обмороженими кінцівками

Врятованого у Карпатах лижника доправили в реанімацію з обмороженими кінцівками

Укрінформ
Врятований в четвер увечері закарпатськими рятувальниками лижник, якого чотири дні шукали в Карпатах, наразі перебуває в Свалявській райлікарні, в реанімації. 

У нього обмороження кінцівок, але стан стабільний. Закарпатські рятувальники відзначають, що у чоловіка неабияка сила духу, протриматися 4 доби в зимових горах йому допомогли навички виживання в екстремальних умовах та гарне екіпірування, повідомила в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу речниця Управління ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир.

“Врятований учора ввечері турист, пошуки якого у Карпатах тривали останні чотири доби, наразі знаходиться в реанімаційному відділені Свалявської райлікарні, у нього обмороження кінцівок, лікарі говорять, що стан стабільний,” - сказала Батир.

За її словами, коли рятувальники забирали туриста з хатинки лісника у Свалявському районі, він виглядав бадьорим, посміхався, жартував та “давав краба”, дякуючи рятувальникам.

Батир стверджує, що ця історія порятунку — унікальна.

“У нас не було таких випадків, аби після таких довгих пошуків в горах людину знаходили живою. Це — перший випадок, і ми усі раді, що ця історія закінчилася хепі-ендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист живий, допоки він знову не подзвонив і не повідомив, де знаходиться" , - сказала речниця ДСНС.

У цьому випадку, наголосила вона, туриста врятували навички виживання в екстремальних умовах та належне екіпірування.

“У лижника, якого напередодні 7 січня знайшли в Карпатах замерзлим насмерть, у рюкзаку не було навіть ліхтарика — тобто, той чоловік зовсім не мав уявлення, що таке гори взимку. Що саме допомогло вижити Ігору Грищенку, якого після довгих пошуків таки знайшли, і що відбувалося із ним протягом оцих чотирьох днів в горах при морозі -15 градусів, хуртовинах та поганій видимості — ми його обов'язкового розпитаємо трохи згодом”, - пообіцяла Батир.

Очевидно, це людина неабиякої сили духу, сказала вона.

Читайте також: У Карпатах знайшли туриста, пошуки якого тривали з 6 січня

Врятований на Закарпатті після 4-денних пошуків у Карпатах, до яких залучили рятувальників із сусідніх областей, поліцію, кінологів та навіть гелікоптер — це Ігор Грищенко, досвідчений гірськолижник, киянин, 84 року народження. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Як раніше повідомлялося, 6 січня про зникнення свого чоловіка рятувальникам повідомила дружина Ігоря Грищенка. Після виїзду на катання схилами з ним пропав зв'язок. Пошукова операція закарпатських рятувальників розпочалася 6 січня і тривала до 10 січня. У ній було задіяно чотири десятки осіб та сім одиниць техніки: гірські пошуково-рятувальні відділення села Нижні Ворота, м. Мукачева, м. Рахова, м. Ужгорода, смт Міжгір’я та спеціалізованого центру швидкого реагування м. Дрогобича Львівської області. Допомагали також волонтери, лісники та поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-