Вбивство “Сармата”: апеляційний суд залишив під вартою двох підозрюваних

Вбивство “Сармата”: апеляційний суд залишив під вартою двох підозрюваних

Укрінформ
У Запорізькому апеляційному суді 8 січня розглянули апеляційні скарги адвоката щодо зміни запобіжного заходу для підозрюваних у вбивстві бердянського активіста Віталія Олешка («Сармат») - Максима Владимиренкова та Миколи Ломаки.

Про це повідомляє з судової зали кореспондент Укрінформу.

Судове засідання проходило в режимі відеоконференції. Владимиренков наразі знаходиться у Запорізькому слідчому ізоляторі №3, його захисник — Юрій Чернявський — у Кіровському районному суді.

«Прошу відпустити мене під цілодобовий домашній арешт за місцем проживання. У мене два тижні тому народилася дитина, я не збираюсь переховуватись», - звернувся до суду підозрюваний Владимиренков.

Прокурор Антон Купенко був проти зміни запобіжного заходу, аргументуючи це тим, що підозрювані можуть сприяти знищенню доказів. За його словами, Владимиренков та Обухов виїздили до Бердянська за кілька днів до скоєння вбивства.

«Видалено відео перебування вказаних осіб у готелі за три дні. Відео видалені за півгодини після скоєння вбивства. Владимиренков може сприяти знищенню доказів, в разі, якщо йому буде змінена міра запобіжного заходу. Він також може планувати тиск на свідків, уникнути явку до суду», - сказав прокурор і попросив залишити ухвалу суду без змін.

Також судді розглянули апеляційну скаргу щодо зміни запобіжного заходу для другого підозрюваного — Миколи Ломаки.

«Пан Ломака перебував за кермом «Таврії», яка використовувалась для вчинення злочину — для під’їзду до помешкання Олешка і швидкого від’їзду. Він сидів за кермом, поки Матюшин вийшов і здійснював постріли. Він чув постріли. Будь-яка інша людина задала б питання. Однак пан Ломака продовжив рух. Потім усі четверо підозрюваних (Артем Матюшин, Олександр Обухов, Максим Владимиренков та Микола Ломака - ред.) пересіли на Mazda і покинули Бердянськ», - сказав прокурор.

Читайте також: Суд у справі про вбивство Сармата перенесли на наступний рік

За словами Ломаки, він дійсно був за кермом «Таврії», проте про злочинні плани Матюшина (він вже зізнався про скоєння вбивства - ред.) не знав.

«Я не знав, що Матюшин скоїв злочин та застрелив людину. Тому прийняв рішення поїхати», - сказав Ломака й додав, що просить суддю відпустити його, адже в нього хвора мати, якій важко самостійно пересуватись.

Після обговорення колегія суддів прийняла рішення залишити скаргу адвоката без задоволення. Владимиренков та Ломака залишиться під вартою до 20 січня.

Що стосується третього підозрюваного — Олександра Обухова, то сьогодні виявилося, що у його захисника Сергія Поляха сплив термін дії повноважень. Тож, судове засідання перенесли на 17 січня. До цього часу родичі підозрюваного мають або продовжити договір з Поляхом, або обрати іншого захисника, або ж Обухову запропонують державного адвоката.

Як раніше повідомлялось, бердянський активіст Віталій Олешко був застрелений 31 липня 2018 року. 3 січня 2019 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізького апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційними скаргами захисників підозрюваного Сигіди Михайла Дмитровича на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22 листопада 2018 р., якою задоволено клопотання слідчого та продовжено строк дії запобіжного заходу підозрюваному у виді тримання під вартою строком на 60 днів, до 20 січня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-