Циклон пішов з України

Циклон пішов з України

Укрінформ
Вранці 5 січня циклон залишив територію України, заторів на автомобільних дорогах державного значення не зафіксовано.

Про це повідомляє Укравтодор у Facebook.

"Проїзд дорогами державного значення забезпечено, заторів на автомобільних дорогах державного значення не зафіксовано", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок проходження циклону, який зайшов уранці 4 січня до південно-східних областей, найбільше опадів у вигляді снігу та мокрого снігу з поривами вітру до 20 м/с та, як наслідок, утворенням снігового покрову до 30 см, було в південних районах Запорізької та Донецької областей.

"Станом на 08.00 год. 5 січня циклон залишив територію країни", — додають в Укравтодорі.

У піковий період проходження циклону, з 11 год. до 18 год. 4 січня, з метою недопущення утворення заторів і забезпечення якісної роботи снігоприбиральної техніки тимчасово вводились обмеження руху великовагових транспортних засобів на окремих ділянках доріг Запорізької області.

Для координації дій служб, відповідальних за належне транспортне сполучення, при Укравтодорі працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Додатково з метою ліквідації переметів на дорозі М-14, в межах Бердянського району Запорізької області було організовано роботу снігоприбиральної техніки в режимі патрулювання.

"Стан покриття на дорогах державного значення в Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Луганській, Дніпропетровській та Херсонській областях засніжений. У Запорізькій та Донецькій області місцями перемети", — зауважують в Укравтодорі.

Також зазначається, що виконуються роботи з розчистки проїзної частини доріг від снігу, здійснюється обробка протиожеледними матеріалами.

Читайте також: Під Бердянськом зі снігових заметів витягли понад 80 пасажирів і водіїв

За повідомленням Гідрометцентру, 5 січня в західних, вночі і в східних областях помірний сніг, вдень в північних областях невеликий сніг, на решті території без істотних опадів. На дорогах України ожеледиця. Вітер до 5-10 м/с.

Температура вночі -4-9°С, у центральних областях та на півночі Лівобережжя до 12° морозу, вдень 1-6° морозу, на півдні країни близько 0°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-