МОН обіцяє інтернет сільським школам до кінця 2019 року

МОН обіцяє інтернет сільським школам до кінця 2019 року

Укрінформ
Цього року одним з пріоритетів роботи Міністерства освіти та науки буде забезпечення швидкісним інтернетом шкіл у сільській місцевості.

Про це на прес-конференції сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світ сьогодні є цифровим і для того, щоб наші діти мали компетенції ХХІ століття, вони повинні пізнавати це вже через систему освіти. Ми поставили в пріоритет сільську освіту, тому що сьогодні вона має значно менші можливості, ніж міська, зокрема щодо підключення шкіл до інтернету і в частині роботи з цифровими ресурсами”, - сказала Гриневич.

Як уточнив заступник міністра освіти та науки Роман Греба, йдеться про забезпечення сільських шкіл інтернетом і, відповідно, доступом до навчальних ресурсів, які будуть розміщені на Національній електронній платформі.

"Близько 30% українських шкіл не мають повноцінного доступу до інтернету. Щоб виправити цю ситуацію, урядом було закладено в бюджет близько 1 млрд грн на забезпечення доступу сільських та інших шкіл до інтернету. Сподіваюся, що до закінчення 2019 року 100% шкіл будуть мати доступ до інтернету", - сказав Греба.

Читайте також: Цьогоріч розвиток регіонів держава підтримає на понад 30 мільярдів - Зубко

Він повідомив, що Міністерство освіти та науки вже профінансувало створення Національної електронної платформи як в частині придбання обладнання, так і програмного забезпечення. На Національній електронній платформі, за його словами, будуть розміщені електронні підручники як у pdf-форматі, так і інтерактивні, з різноманітними віртуальним матеріалами, які вчителі можуть використовувати на свій розсуд, а також віртуальні лабораторії, музеї, математичні завдання тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-