Херсонщину засипає зливовим снігом

Херсонщину засипає зливовим снігом

Фото
Укрінформ
На Херсонщині у п'ятницю зранку у приморській зоні області випав зливовий сніг і наразі такий снігопад триває.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Херсонський обласний центр з гідрометеорології.

"На території Херсонської області розпочалось погіршення погодних умов, яке викликав південний циклон. В Приазов'ї (м. Генічеськ та с. Стрілкове) близько 6-ї години ранку розпочалось випадіння зливового снігу. На даний час випадіння снігу продовжується, утворився сніговий покрив 5-7 см. Близько 9-ї години ранку розпочалось випадіння зливового снігу в с. Хорли (Каланчацького району - ред.)", - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, наразі в південних районах області посилився північно-східний вітер до 12 м/с, в приморському селі Стрілкове Генічеського району розпочалася хуртовина. Поступово дія південного циклону пошириться на всю територію Херсонської області, зазначають в обласному центрі з гідрометеорології.

Читайте також: Хуртовини, мокрий сніг та ожеледиця: у шести областях погіршується погода

Тут також звертають увагу на те, що на автодорогах області можливе утворення снігових наметів, снігового накату, які можуть призвести до порушень руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, а також можливе порушення електропостачання населених пунктів.

Зливовий сніг - це рясні тверді опади, які випадають з купчасто-дощових (щільних) хмар. Сніжинки при таких снігопадах, як правило, мають середній або невеликий розмір. Вони збираються разом і падають пластівцями, досить швидко утворюючи на землі високий шар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-