Лідер наркобанди

Лідер наркобанди "переїхав" в іншу лікарню - суд знову відклали

Укрінформ
Суд у справі підозрюваного у керівництві бандитським угрупуванням Яна Яцишина знову перенесли, оскільки підсудний нині перебуває у міській лікарні Нікополя на Дніпропетровщині з ішемічним інсультом.

Відповідну ухвалу прийняла колегія суддів Житомирського апеляційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів ухвалила клопотання прокурора про привід Яцишина на судове засідання відхилити, оскільки відсутні передбачені законом підстави, так як підозрюваний перебуває на стаціонарному лікуванні. Розгляд справи перенести на 8 січня. Апеляційний суд робить запит до лікувальної установи згідно з даними, які надала захисниця Невмержицька, у якому буде поставлене питання, чи дійсно Яцишин перебуває на стаціонарному лікуванні, з яким діагнозом і до якого часу там перебуватиме», - зачитав ухвалу головуючий на засіданні суддя Ярослав Слісарчук.

Адвокат Тетяна Невмержицька пояснила, що Яцишин не прибув на засідання, оскільки перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії КП «Нікопольська міська лікарня №4» з діагнозом ішемічний інсульт та надала копію довідки з медзакладу.

На попередньому засіданні 29 грудня 2018 року захисниця повідомила, що підсудний лікується у приватній клініці «Борис», тому на суд не приїхав. За її словами, з медзакладу його виписали 31 грудня.

Утім прокурор Олена Бондарчук зауважила, що адвокат каже неправду.

«Хочу наголосити на тому, що органами досудового розслідування було зроблено запит у клініку «Борис» і захисник каже неправду. Яцишина Яна Олеговича було виписано із клініки 29.12.2018 року у робочий день, коли у нас мало відбутися судове засідання. Там він перебував на стаціонарному лікуванні з 27.12 до 29.12», - зауважила прокурор.

За словами Бондарчук, Яцишин, змінивши місце перебування, не повідомив ні прокурора, ні суд, ні слідчого. Вона наполягала на застосуванні приводу, оскільки офіційно місце знаходження обвинуваченого наразі невідоме.

У Житомирському апеляційному суді зараз розглядається апеляційна скарга прокурора стосовно ухвали слідчого судді Корольовського райсуду Житомира про зміну Яцишину запобіжного заходу із тримання під вартою на заставу. Крім того, сторона захисту оскаржує незаконне тримання його під вартою в ІТП.

Як повідомлялося, начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив про те, що ухвала апеляційного суду звела нанівець масштабну роботу поліції у ліквідації дніпровського злочинного угрупування.

Читайте також: У Житомирі лідер наркобанди ховається від суду в лікарні

28 липня поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугруповань, до якого входили близько 30 осіб.

31 липня Корольовський районний суд обрав лідеру наркобанди, 44-річному жителю Нікополя Дніпропетровської області Яну Яцишину, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб за організацію замаху на замовне вбивство. Крім того, йому інкримінували незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-