Бізнесмену світить до 12 років за розкрадання грошей на оборонні споруди

Бізнесмену світить до 12 років за розкрадання грошей на оборонні споруди

Укрінформ
На Прикарпатті повідомили про підозру керівнику одного з товариств щодо привласнення 6 млн грн на будівництві фортифікаційних споруд у Донецькій області.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

У поліції поінформували, що Кабмін виділив кошти з держбюджету на будівництво оборонних споруд на території Донецької та Луганської областей в районах проведення бойових дій. Зазначається, що Івано-Франківська ОДА також одержала кошти на будівництво фортифікаційних споруд.

Так, для виконання цих будівельних робіт було укладено договори з кількома підприємствами Івано-Франківської області.

Уточнюється, що під час проведення заходів з раціонального використання виділених коштів на будівництво оперативники управління захисту економіки в Івано-Франківській області виявили факти протиправної діяльності, зокрема — заволодіння коштами бюджету під час будівництва оборонних споруд.

“За зібраними матеріалами УЗЕ військовою прокуратурою Західного регіону було відкрито кримінальне провадження. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що керівники цих підприємств при виконанні робіт підробили офіційні документи. Шляхом внесення недостовірних даних, а саме завищення вартості споруджених об’єктів та використаних матеріалів, останнім вдалося заволодіти понад 6 млн грн бюджетних коштів”, — поінформували у поліції.

Наразі слідчим поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області керівникові одному із підприємств повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також: “Стіну” на кордоні з Росією побудували майже наполовину - Аваков

Зазначається, що підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Окрім того, у рамках кримінального провадження встановлюються посадові особи органів виконавчої влади обласного рівня та керівників інших підприємств, які можуть бути причетні до розкрадання бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-