Україні обіцяють дві

Україні обіцяють дві "хвилі холоду" - на Різдво та Старий Новий рік

Укрінформ
Укргідрометцентр прогнозує зниження температури до 15-20 градусів морозу 6-9 січня у більшості областей України.

Про це сказав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда журналістам 3 січня після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) щодо ускладнення погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом 6-9 січня у більшості областей, особливо це стосується північних, центральних та східних регіонів України очікується зниження температури повітря спочатку до 10-15 градусів морозу, а 8-9 січня - навіть до 20 градусів морозу, це буде переважно на північному сході України",- сказав Кульбіда.

Водночас він додав, що з 10 січня температура "різко підвищиться".

Читайте також: Поліція бере під посилену охорону області, які накриє циклон

"Наступну хвилю холоду ми очікуємо у період з 12 до 14 січня. Вона за своєю силою буде аналогічною, як 8-9 січня, тобто прогнозується зниження нічної температури до 15-20 градусів морозу, а можливо навіть на північному сході України і нижче 20 градусів морозу",- додав Кульбіда.

Як повідомлялось, в окремих регіонах України 3-5 січня синоптики попереджають про хуртовини, ожеледь та штормовий вітер. За даними Укргідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: 3 січня на дорогах України, окрім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с. Вдень 4 січня випаде значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї - 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-