Поліція бере під посилену охорону області, які накриє циклон

Поліція бере під посилену охорону області, які накриє циклон

Фото
Укрінформ
Поліція посилила службу особового складу у шести областях, де очікується негода найближчими днями.

Про це сказав заступник керівника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький 3 січня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) щодо ускладнення погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з ситуацією щодо погоди, яка передбачається, патрульна поліція і Національна поліція вже вжили превентивних заходів щодо розміщення особового складу, посилення несення служби саме у регіонах, де очікується циклон. Йдеться також про посилення контролю за станом доріг, постійний моніторинг ситуації", - сказав Білошицький.

Читайте також: В окремих регіонах України прогнозують хуртовини та штормовий вітер

Він також повідомив, що у разі необхідності, можливе перекриття або обмеження руху на окремих ділянках доріг.

Позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Патрульна поліція також закликає водіїв великогабаритних транспортних засобів звернути увагу на погіршення погодних умов і, при можливості, не рухатись по дорогах, де може бути ускладнено рух.

За словами Білошицького, в середньому цілодобово будуть залучати 1591 поліцейський патруль для патрулювання у дні негоди, 398 з них - для патрулювання доріг державного значення, також поліцейські будуть нести службу на 78 дорожніх станціях патрульної поліції.

Білошицький наголосив, що максимальна кількість особового складу патрульної поліції буде залучено для превентивних заходів та подолання наслідків негоди.

Як повідомлялось, в окремих регіонах України 3-5 січня синоптики попереджають про хуртовини, ожеледь та штормовий вітер. За даними Укргідрометцентру, внаслідок переміщення активного циклону в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях очікується ускладнення погодних умов: 3 січня на дорогах України, окрім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с. Вдень 4 січня випаде значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-