На Прикарпатті жителі села, де народився Бандера, вимагали ремонту дороги

На Прикарпатті жителі села, де народився Бандера, вимагали ремонту дороги

Укрінформ
В Івано-Франківській області жителі села Старий Угринів, де народився Степан Бандера, блокували дорогу до його меморіального комплексу - вимагали ремонту дороги від голови обласної ради Олександра Сича.

Про це Сич повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вчора у рамках відзначення 110-річчя з дня народження Степана Бандери зустрівся з групою мешканців села Старий Угринів, які намагалися блокувати дорогу, що веде до меморіального комплексу, та не допустити моєї, як голови обласної ради, участі в урочистих заходах. Вимогою учасників акції було завершення капітального ремонту дороги», - написав Сич.

Він переконаний, що протестна акція має «явно виражений політичний замовний характер». Голова облради стверджує, що організаторам протесту відомо, що ремонт та утримання доріг місцевого значення належить до повноважень районної та обласної державних адміністрацій, а коштами дорожнього фонду, які надходять з державного бюджету, розпоряджається винятково обласна державна адміністрація. Сич вважає, що «маніпулювати простими людьми є крайнім цинізмом».

«Сьогодні виконую обіцянку, дану учасникам блокування, і подаю голові обласної державної адміністрації пропозицію вжити невідкладних заходів щодо завершення капітального ремонту дороги, що веде до меморіального комплексу Степана Бандери в селі Старий Угринів Калуського району. Відповідне звернення також спрямовую голові Калуської РДА п. І. Даніву з пропозицією відповідно до його повноважень вжити належних заходів для організації капітального ремонту та утримання цієї дороги», - зазначив голова облради.

Читайте також: У Дніпрі пройшла смолоскипна хода на честь Степана Бандери

Степан Бандера - український політичний діяч, один із ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів (ОУН)— голова Проводу ОУН-Б.

На Прикарпатті, у селі Старий Угринів, де народився Степан Бандера, з 2000 року діє Історико-меморіальний музей Степана Бандери. Щороку 1 січня, у день народження Провідника ОУН, тут відбуваються урочисті заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-