На Запоріжжі відремонтували 100-річний залізничний міст

На Запоріжжі відремонтували 100-річний залізничний міст

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області завершили ремонт залізничного мосту через річку Мокра Московка, що дасть змогу значно прискорити рух вантажних поїздів до промислових підприємств Маріуполя та загалом підвищити безпеку руху на маріупольскому напрямку.

Про це йдеться у повідомлені прес-служби Запорізької ОДА.

"Після відкриття після капітального ремонту мосту через річку Мокра Московка рух поїздів на основному напрямку вантажних перевезень на адресу промислових підприємств Маріуполя буде значно прискорено. Завдяки оновленню мосту ми також прискорюємо оборот тяги і навантажувальних ресурсів, підвищуємо безпеку руху на маріупольскому напрямку", - зазначив очільник Укрзалізниці Євген Кравцов, який взяв участь у відкритті моста на перегоні Передаточна-Ростуща.

Як повідомляється, у масштабних роботах з оновлення мосту було задіяно близько 150 фахівців структурних підрозділів Придніпровської залізниці та 20 одиниць техніки.

Міст побудований у 1903 році, через незадовільний технічний стан металевих конструкцій поїзди курсували зі швидкістю лише 40 км/год. Після завершення капітального ремонту поїзди курсуватимуть оновленим мостом зі швидкістю 80-100 км/год.

У ході капітального ремонту придніпровські залізничники виконали унікальні за своєю складністю й обсягами ремонтні роботи, подібну технологію робіт на залізниці було застосовано вперше. Зокрема, фахівці дніпровського мостобудівного поїзда провели демонтаж масивних дефектних прогонів та їх заміну на нові. Обидва прогони складали, застосовуючи важку техніку.

Читайте також: Запорізький мурал поєднав три покоління захисників України

"Капітальний ремонт мосту ми проводили поетапно – в жовтні та грудні, у вкрай стислі терміни, щоб не ускладнювати рух поїздів на важливому вантажному напрямку. Увесь цей час залізничники працювали цілодобово", - зазначив директор регіональної філії "Придніпровська залізниця" Микола Кужавський.

Після закінчення власне монтажних робіт на мосту вклали залізобетонні плити безбаластного мостового полотна, повністю відновили залізничну інфраструктуру, яку попередньо знімали. Було виконано також середній ремонт колії на підходах до мосту.

Фото: zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-